Welkom!

kennis van binnenuit

Nieuws

vanuit de VIenG

Evenementen

netwerken en kennis

Sponsoren

overzicht en links

Ron's column

kennis van buiten

Inloggen  \/ 
x
Lid worden
x

Geschiedenis van de VIenG

In het begin van de negentiger jaren hadden de verschillende hoofden automatisering van ziekenhuizen in Zuid West Nederland een uitstekend contact met elkaar. Iedere maand werd een ander ziekenhuis bezocht en maakten zij kennis met de manier waarop de automatisering in dat ziekenhuis geregeld was. Een kijkje in de keuken, maar dan wel andermans keuken.

In het midden van de negentiger jaren besloten zij om dezelfde activiteit uit te breiden op landelijk niveau. Dat leidde tot de oprichting van de vereniging informatica en gezondheidszorg de VIenG.

Binnen enkele jaren groeide de vereniging uit. Voor de eerste keer werd het risico genomen om een congres te organiseren. In het middelpunt van de belangstelling stonden de automatiseringsontwikkelingen van de verschillende leveranciers, maar vooral de standaardisatieontwikkelingen en de EPD's van Amerikaanse makelij.

Juist omdat eind vorige eeuw de ontwikkeling van de deelsystemen een grote vlucht nam organiseerde de VIenG themadagen, waarop gedetailleerd werd ingegaan op specifieke aspecten.

Tot op de dag van vandaag is de informatica in de gezondheidszorg een domein waar zich vele ontwikkelingen in voordoen. De VIenG streeft ernaar om zo bijdetijds mogelijk informatie te delen met de leden, met de collega's die werkzaam zijn in de ICT van de gezondheidszorg.

strict.jpgfirstresultancy.jpgcuravista.pngdna.jpgvosko.jpgpinkroccadezorg.jpgortec.jpginfozorg.jpgtruecom.jpgimprivata.jpgservitect.jpgenovation.jpgqsight.jpgh2wpartners.jpgsmartaim.jpgiqmessenger.pngwinvision.jpgeverywhereim.jpgveeam.jpgafas-software.jpgcentric.jpgbeterhealthcare.jpgrvc.jpgcsc.jpgnorisk.jpgamac.jpgictz.jpgquint-wellington-redwood.jpgascom.jpgcapgemini.jpginview.jpgsectra.jpgicon.jpgcam.jpgi3-groep.pngopenline.pngtools4ever.jpgbizzdesign.jpglinkassist.jpgchipsoft.pngausserhoferbos.pngmitopics.pnginforeports.jpgdragon1.jpgmediware.jpg