Welkom!

kennis van binnenuit

Nieuws

vanuit de VIenG

Evenementen

netwerken en kennis

Sponsoren

overzicht en links

Ron's column

kennis van buiten

Inloggen  \/ 
x
Lid worden
x
 

Excursie Maasziekenhuis Pantein

Excursie
 Registratie gesloten
 
0
01-ziekenhuis_t
Datum: vrijdag 5 juni 2015 10:00 - 15:30

Locatie: Maasziekenhuis Pantein  |  Plaats: Beugen, Nederland

Op vrijdag 5 juni 2015 organiseert de VIenG een bedrijfsbezoek voor leden van de VIenG aan het Maasziekenhuis Pantein in Beugen.
Het thema van dit bezoek zal zijn:

"ICT als medisch hulpmiddel"

ICT is volgens de IGZ tegenwoordig in sommige gevallen een medisch hulpmiddel, in de praktijk zien we dat natuurlijk al lang terug en dat heeft consequenties voor keuzes infrastructuur, keuzes beheer en eisen waaraan de ICT organisatie aan moet voldoen.

Maasziekenhuis Pantein mag gerust een 'opvallende verschijning' worden genoemd. De architectuur van het ziekenhuis, dat in april 2011 werd geopend, is niet alledaags.
Tevens is in dit nieuwe ziekenhuis, dat door Koninklijke BAM Groep nv is gerealiseerd, door BAM Techniek - ICT de volledige netwerk–infrastructuur aangelegd.
Ook na de aanleg heeft het ziekenhuis er voor gekozen om het beheer en onderhoud van het gehele netwerk on der te brengen bij BAM Techniek – ICT.

Het nieuwe Maasziekenhuis in Boxmeer wilde een geavanceerd IP-netwerk. Een netwerk dat niet alleen als puur datanetwerk moest gaan dienen, maar dat de centrale levensader zou worden voor alle activiteiten, afdelingen en onderdelen van het ziekenhuis. Met een ziekenhuis, verpleeg- en verzorgingshuizen, alle vormen van thuiszorg én verregaande samenwerking met GGZ Oost-Brabant, biedt Pantein een brede dienstverlening op het gebied van wonen, welzijn, gezondheid en zorg.

Het programma:

09.30 - 10.00 uur Ontvangst met koffie en thee
10.00 - 10.15 uur Opening door de voorzitter van de VIenG - Ron van den Bosch
10.15 - 11.00 uur

ICT als hulpmiddel in het Maasziekenhuis en de veranderde rol van de ICT organisatie – Charles Erinfeld, manager ICT Pantein Servicebedrijf

Het Maasziekenhuis heeft gekozen om veel ICT in te zetten bij het ondersteunen van de zorgprocessen. Van het orderen van lab- en röntgen- en maaltijdaanvragen tot het beheren van de luchtdruk in de OK’s, het kan via het netwerk met verschillende apparaten. En dat geldt natuurlijk ook voor telefonie, verpleegoproepen en PDMS systemen, etc, etc. Elk VienG-lid zal dit herkennen. Eigenlijk wordt elk proces deels of grotendeels met ICT middelen ondersteund en het beheer van de ICT middelen is dan ook van cruciaal belang. Pantein heeft de keuze gemaakt om dit beheer deels uit te besteden. Wat zijn nu de voordelen daarvan tot nu toe, en wat zijn de nadelen? Hoe heeft de interne ICT organisatie gereageerd op deze omwenteling? En wat zijn de verwachtingen voor de komende jaren? Na een korte inleiding hopen we op een open discussie, van beheerders naar regisseurs.

11.00 - 11.15 uur Koffie en thee + netwerkgelegenheid
11.15 - 12.15 uur

IP-technologie als “4e utiliteit” – Remco Apon, directeur BAM-Techniek

De wijze waarop het netwerk bij het nieuwe Maasziekenhuis Pantein wordt ingezet, is een uitstekend voorbeeld van de inzet van IP-technologie als ‘4e utiliteit’, naast gas, water en elektra”, zegt Remco Apon, BAM Techniek-ICT. Door alle technische systemen van het nieuwe ziekenhuis te beheren via één en hetzelfde IP-netwerk, wordt het beheer aanzienlijk vereenvoudigd en zijn allerlei intelligente koppelingen mogelijk tussen diverse gebouwsystemen en IT. Dit soort ‘intelligente gebouwen’, waarbij de integrale netwerkomgeving ook dient voor alle beheer- en gebouwsystemen, zullen we steeds vaker gaan zien.

12.15 - 12.30 uur Algemene leden vergadering / bestuurswijziging / kascommissie
12.30 - 13.30 uur Lunch + netwerkgelegenheid
13.30 - 15.00 uur Rondleidingen door het ziekenhuis
15.00 - 15.15 uur Koffie en thee + netwerkgelegenheid
15.15 - 16.00 uur

ICT al hulpmiddel in de Zorgcentra, een nieuw platform voor ketenzorg - Charles Eringfeld, manager ICT Pantein Servicebedrijf

Ook in de zorgcentra Pantein wordt in hoog tempo meer ICT ingezet. Naast digitalisering van alle dossiers en inzetten van IP voor telefonie en verpleegoproepsystemen wordt er ook beeldzorg geleverd, zorg op afstand via een beeldscherm. Voor Beeldzorg wordt een platform ingezet dat we ook willen inzetten voor andere partijen die zorg en welzijn leveren. Gemeenten, welzijnsorganisaties, huisartsen en mantelzorgers kunnen gebruik maken om zorg rond de patiënt te organiseren.  Kun je als zorgorganisatie de hele keten met ICT ondersteunen? En wat is daar dan allemaal voor nodig?

16.00 - 16.10 uur Afronding door de voorzitter
16.10 - 17.00 uur Borrel + netwerkgelegenheid

Kortom, een zeer interessante dag waarbij u weer eens in de keuken bij een andere zorginstelling kunt kijken.

Meld je alvast aan – en introducés mogen mee
Aanmelden doe je op info@vieng.nl

Tot ziens de 5e in Beugen !

Het programma volgt zo gauw het formeel is vastgesteld.

 

E-mail
info@vieng.nl
Adres
Dokter Kopstraat 1
5835 Beugen, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • vrijdag 5 juni 2015 10:00 - 15:30

Powered by iCagenda

ausserhoferbos.pngchipsoft.pngcam.jpgvosko.jpgmitopics.pngdna.jpgi3-groep.pngpinkroccadezorg.jpgimprivata.jpgcuravista.pngascom.jpgtruecom.jpgsmartaim.jpgeverywhereim.jpgh2wpartners.jpgcentric.jpgnorisk.jpgopenline.pngfirstresultancy.jpgwinvision.jpgmediware.jpgictz.jpgquint-wellington-redwood.jpgservitect.jpgrvc.jpgbeterhealthcare.jpgqsight.jpgcsc.jpgtools4ever.jpgsectra.jpgbizzdesign.jpgenovation.jpgafas-software.jpglinkassist.jpgdragon1.jpginview.jpgicon.jpgortec.jpgveeam.jpgiqmessenger.pnginforeports.jpgamac.jpgstrict.jpgcapgemini.jpginfozorg.jpg